Ispanaklı Çılbır Tarifi
Ispanaklı Çılbır tarifi: Ispanaklı Çılbır için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Çılbır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ispanaklı Çılbır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram ıspanak
- 2 adet kuru soğan
- 6 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Ispanaklı Çılbır tarifi nasıl yapılır?
- Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Suyunu iyice sıkın ve bir tencereye alarak orta ateşte kendi suyunu çekene dek pişirin ve bir kenara alın.
- Ayrı bir tavaya zeytinyağını alın ve ince ince doğranmış kuru soğanları tavaya alarak pembeleşene dek kavurun.
- Başka bir tencereye bolca su koyun ve içine sirkeyi ilave edin. Bolca da tuz koyduktan sonra tencerenin altını açın ve suyu kaynamaya bırakın.nSu kaynadıktan sonra içine yumurtaları kırın ve pişmeye bırakın.
- Yumurtalar pişerken kavurduğunuz soğanlarla ıspanakları karıştırın ve bir servis tabağına alın, üstüne biraz karabiber serpin.
- Sarımsakları havanda dövün ve yoğurtla karıştırdıktan sonra servis tabağına aldığınız ıspanakların üstüne gezdirin
- Pişen yumurtaları delikli bir kevgir yardımıyla sudan dikkatlice çıkartın ve üstüne sarımsaklı yoğurt döktüğünüz ıspanakların üstüne alın
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve toz biberi içine atarak hafifçe kavurup, altını kapatın.
- Kavrulmuş biberi yumurtaların üstüne gezdirin ve sıcak sıcak servis edin.
Ispanaklı Çılbır tarifinin püf noktası nedir?
Çılbırın en önemli püf noktası yumurtaları suya kırarken sarısını dağıtmamanız ve piştikten sonra sudan alırken parçalamamaya özen göstermeniz.