Ispanaklı Buğday Çorbası Tarifi
Ispanaklı Buğday Çorbası tarifi: Ispanaklı Buğday Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Buğday Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Ispanaklı Buğday Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 230 gram aşurelik buğday (yaklaşık 1,5 su bardağı/ bir gece
- 300 gram ıspanak
- 6 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta
- 1 kase yoğurt
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kuru tarhun otu (isteğe göre)
Ispanaklı Buğday Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Akşamdan ıslattığınız buğdayı, üzerini geçmeyecek kadar suyla haşlayın.
- Kök kısımlarını ayıkladığınız ıspanakları bol suyla yıkayın ve süzün. Ispanakları ince doğrayın.
- Buğdaylar pişince tencereye altı su bardağı su koyun ve üzerine ıspanak yapraklarını ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
- Çorbanın terbiyesi için; ağzı damlatmaya uygun olan bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın. Çorbanın suyundan alarak terbiye karışımını ılıştırın.
- Ilık terbiyeyi bir yandan azar azar ıspanak-buğday karışımının üzerine dökerken, diğer yandan çorbayı karıştırın. Üç dakika kadar terbiyeyle pişirdikten sonra ocağı kapatın, tuzunu ayarlayın.
- Sos için; küçük bir cezvede zeytinyağını kızdırın. Yağ ısınınca kuru nane ve tarhun otunu ekleyin. Baharatları yakmadan ocağı kapatın. Sosu çorba tenceresine ekleyin, karıştırdıktan sonra servis yapın.
Ispanaklı Buğday Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Sos için zeytinyağı yerine aynı miktarda tereyağı kullanabilir, acı seviyorsanız sosa bir tatlı kaşığı kadar pul biber ekleyebilirsiniz.Buğdayı bir gece önceden ıslatmadıysanız, biraz su ilavesiyle düdüklü tencerede 20 dakika civarında haşlayarak pişirebilirsiniz.