Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanaklı Boşnak Böreği Tarifi

Ispanaklı Boşnak Böreği

Ispanaklı Boşnak Böreği Tarifi

Ispanaklı Boşnak Böreği tarifi: Ispanaklı Boşnak Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Boşnak Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanaklı Boşnak Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1,5 su bardağı su (yaklaşık)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ ( ıspanağı kavurmak için )
  • 2 adet soğan
  • 1/2 kilogram ıspanak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ ( hamuru yağlamak için )
  • 2 çorba kaşığı tereyağ ( hamuru yağlamak için )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı çörek otu ( Tercihen )

Ispanaklı Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır?

    Ispanaklı Boşnak Böreği tarifinin püf noktası nedir?

    Ispanak kullanarak verdiğimiz bu tarifte iç harç olarak pırasa, pırasa ıspanak ikilisini beraber kullanarak, patates yahut peynirli olarak da hazırlamanız mümkün. Hamuru iyi dinlendirmek, açarken iyice çekiştirerek inceltmek, çarşafı kaldırken sıkışık olmayan bir rulo elde etmek kıyır kıyır bir börek yapmanızın yolunu açar. Eller yapılan rulolar daha sıkışık olacağı için böreğiniz de bizim Trakya'daki tabirle "oturuşuk" bir böreğe sebep olur. Bunu istemeyiz. Bu böreğin üzerine yumurta sarısı sürülmez. İnternette dolaşan tarifler size bunu söylüyorsa, bunu göz ardı edin. Rumeli ve Trakya böreklerinde sini börekleri genellikle sıvı yağla parlatılır. Bu haliyle fırınlanır. Yumurta genellikle poğaça, çörek vs...için tercih edilir.


    Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

    TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

    Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025