Ana sayfa » Börek » Ispanaklı Boşnak Böreği Tarifi
Ispanaklı Boşnak Böreği tarifi: Ispanaklı Boşnak Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Boşnak Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Ispanak kullanarak verdiğimiz bu tarifte iç harç olarak pırasa, pırasa ıspanak ikilisini beraber kullanarak, patates yahut peynirli olarak da hazırlamanız mümkün. Hamuru iyi dinlendirmek, açarken iyice çekiştirerek inceltmek, çarşafı kaldırken sıkışık olmayan bir rulo elde etmek kıyır kıyır bir börek yapmanızın yolunu açar. Eller yapılan rulolar daha sıkışık olacağı için böreğiniz de bizim Trakya'daki tabirle "oturuşuk" bir böreğe sebep olur. Bunu istemeyiz. Bu böreğin üzerine yumurta sarısı sürülmez. İnternette dolaşan tarifler size bunu söylüyorsa, bunu göz ardı edin. Rumeli ve Trakya böreklerinde sini börekleri genellikle sıvı yağla parlatılır. Bu haliyle fırınlanır. Yumurta genellikle poğaça, çörek vs...için tercih edilir.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin