Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek tarifi: Ispanaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek için:

  • 1 kilogram yufka

Sos için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İçi için:

  • 1 kilogram ıspanak
  • 150-200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Ispanaklı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayalım. Bir tencereye alarak çok az öldürelim, süzgece alalım.
  • Soğanımızı yemeklik doğrayarak tavamıza alalım, kıymayı ve zeytinyağını ekleyerek kavuralım.
  • Kavrulan kıymamıza, baharatlarımızı ve suyunu sıkıp doğramış olduğumuz ıspanağımızı ekleyelim, kavuralım. Soğumaya bırakalım.
  • Orta boy yuvarlak tepsimize bir yufkayı, kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirelim.
  • İkinci yufkayı buruşturarak yerleştirelim, taşmasın. Ispanak harcının yarısını döşeyelim. Diğer katları da buruşturarak yerleştirelim.
  • Ispanak sosun kalanını ve yufkaları da bitirince kenarlardan taşan yufkayı üste yerleştirelim.
  • Kare kare keselim, sosumuzu büyük bir kasede güzelce karıştıralım.
  • Kesmiş olduğumuz böreğimizin üzerine bolca, her yerini kaplayacak şekilde dökelim.
  • Üzerine fazla geldiğini düşünebilirsiniz, sakın korkmayın. İçinde sos olmadığı için yufkalar onu çekecektir.
  • Eğer vaktiniz varsa dolapta birkaç saat bekletin. Daha da güzel oluyor.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025