Ispanaklı Börek Tarifi
Ispanaklı Börek tarifi: Ispanaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Ispanaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
Sos için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
- 1 kilogram ıspanak
- 150-200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Ispanaklı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayalım. Bir tencereye alarak çok az öldürelim, süzgece alalım.
- Soğanımızı yemeklik doğrayarak tavamıza alalım, kıymayı ve zeytinyağını ekleyerek kavuralım.
- Kavrulan kıymamıza, baharatlarımızı ve suyunu sıkıp doğramış olduğumuz ıspanağımızı ekleyelim, kavuralım. Soğumaya bırakalım.
- Orta boy yuvarlak tepsimize bir yufkayı, kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirelim.
- İkinci yufkayı buruşturarak yerleştirelim, taşmasın. Ispanak harcının yarısını döşeyelim. Diğer katları da buruşturarak yerleştirelim.
- Ispanak sosun kalanını ve yufkaları da bitirince kenarlardan taşan yufkayı üste yerleştirelim.
- Kare kare keselim, sosumuzu büyük bir kasede güzelce karıştıralım.
- Kesmiş olduğumuz böreğimizin üzerine bolca, her yerini kaplayacak şekilde dökelim.
- Üzerine fazla geldiğini düşünebilirsiniz, sakın korkmayın. İçinde sos olmadığı için yufkalar onu çekecektir.
- Eğer vaktiniz varsa dolapta birkaç saat bekletin. Daha da güzel oluyor.
- 180 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.