Ispanaklı Börek Tarifi
Ispanaklı Börek tarifi: Ispanaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Ispanaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 1 kilogram ıspanak
- 5 adet hazır yufka
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 16 adet kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Börek sosu için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Ispanaklı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Böreğimizin iç harcı için kuru soğanı kare kare doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım. Yıkayıp kestiğimiz ıspanakları ekleyip 1-2 dakika pişirelim. Ispanakları çok küçük kesmeyelim, gelişigüzel büyük büyük keselim. Tuzunu ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Yufkaları üçgen olcak şekilde bıçakla bölelim. Ayrı bir yerde zeytinyağı, yumurta ve sütü karıştıralım. 1 yufkayı alıp üzerine sostan sürüp üzerine diğer yufkayı koyalım üzerine tekrar sostan sürelim.
- Ispanaklı harcımızdan ve dilim kaşar koyup rulo şeklinde saralım. Tüm yufkamızı bu şekilde iç harç bitene kadar saralım.
- Tepsiye alıp üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımından sürelim. Üzerlerine çörek otu gezdirelim. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.