Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek Tarifi
Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek tarifi: Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram Beyaz Peynir
- 3 yemek kaşığı Tereyağı (ıspanaklar için)
- 10 yemek kaşığı Tereyağı (yufkalar için)
- 1 kilogram ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 4 adet taze soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 adet limonun suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 adet rendelenmiş muskat cevizi
- 6 adet yumurta
- 12 adet baklavalık yufka
Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Derin ve büyük bir tavaya 3 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı, ezilmiş sarımsak ve ıspanakları ekleyin. Tuzla birlikte yumuşayana kadar kavurun.
- Kavrulan ıspanakları soğuyup süzülmesi için bir süzgece alın.
- Bu esnada 10 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı'nı eritin ve üzerinde biriken süt köpüğünü dikkatlice toplayıp alın.
- Ispanakları hafifçe bastırıp son suyunu da süzdürün.
- Pişen ıspanakları olabildiğince ince doğrayıp derin bir karıştırma kabına alın.
- Taze soğan, maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyıp ıspanakların üzerine ekleyin.
- Karıştırma kabına baharatları, limon suyunu ve yumurtaları ekleyip karıştırın.
- Son olarak Sütaş Beyaz Peyniri de harca ekleyin ve elinizle yoğurun.
- Büyük bir fırın kabını yağlayın.
- Baklava yufkalarını tek tek ve her yerlerini yağlayarak tepsiye yerleştirmeye başlayın.
- İlk 6 katı yerleştirdikten sonra börek harcının tamamını ortaya koyun, hafifçe bastırarak yayın.
- Kalan 6 kat yufkayı da yağlayarak tek tek yerleştirin.
- Böreği fırına vermeden önce dikkatlice dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında, 45 dakika ila 1 saat arasında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan böreği oda sıcaklığında en az 30 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.