Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek Tarifi

Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek

Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek Tarifi

Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek tarifi: Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram Beyaz Peynir
  • 3 yemek kaşığı Tereyağı (ıspanaklar için)
  • 10 yemek kaşığı Tereyağı (yufkalar için)
  • 1 kilogram ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet taze soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 adet rendelenmiş muskat cevizi
  • 6 adet yumurta
  • 12 adet baklavalık yufka

Ispanaklı Bol Peynirli Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin ve büyük bir tavaya 3 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı, ezilmiş sarımsak ve ıspanakları ekleyin. Tuzla birlikte yumuşayana kadar kavurun.
  • Kavrulan ıspanakları soğuyup süzülmesi için bir süzgece alın.
  • Bu esnada 10 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı'nı eritin ve üzerinde biriken süt köpüğünü dikkatlice toplayıp alın.
  • Ispanakları hafifçe bastırıp son suyunu da süzdürün.
  • Pişen ıspanakları olabildiğince ince doğrayıp derin bir karıştırma kabına alın.
  • Taze soğan, maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyıp ıspanakların üzerine ekleyin.
  • Karıştırma kabına baharatları, limon suyunu ve yumurtaları ekleyip karıştırın.
  • Son olarak Sütaş Beyaz Peyniri de harca ekleyin ve elinizle yoğurun.
  • Büyük bir fırın kabını yağlayın.
  • Baklava yufkalarını tek tek ve her yerlerini yağlayarak tepsiye yerleştirmeye başlayın.
  • İlk 6 katı yerleştirdikten sonra börek harcının tamamını ortaya koyun, hafifçe bastırarak yayın.
  • Kalan 6 kat yufkayı da yağlayarak tek tek yerleştirin.
  • Böreği fırına vermeden önce dikkatlice dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında, 45 dakika ila 1 saat arasında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan böreği oda sıcaklığında en az 30 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025