Ispanak Yemeği Tarifi
Ispanak Yemeği tarifi: Ispanak Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ispanak Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adet havuç
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
Ispanak Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Soğanlar renk almaya başladığında içerisine salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurun.
- Sarımsakları da rendeledikten sonra rendelenmiş havucu ekleyin ve onu da havuçlar biraz yumuşayana dek kavurun. Üstüne ıspanakları ekleyin.
- Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında yıkanmış pirinci ilave edin ve sıcak suyu da ekledikten sonra, baharatları ekleyip, ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- Yaklaşık 15 dakika sonunda pişip pişmediğini kontrol edin. Ispanaklarınız pişmişse, tencerenin altını kapatın ve üstüne ister sarımsaklı yoğurtla isterseniz de sade olarak servis edin. Afiyetler olsun!
Ispanak Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Yemeklik doğradığınız ıspanakları sirkeli bol suda bekleterek kumundan arındırabilir, bol suda duruladıktan sonra pişirebilirsiniz.Pişme işlemi esnasında ıspanaklar su salmaya devam edecektir ancak yemeği sulu seviyorsanız kullanacağınız su miktarını biraz arttırabilirsiniz.