Ispanak Yatağında Top Köfte Tarifi
Ispanak Yatağında Top Köfte tarifi: Ispanak Yatağında Top Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak Yatağında Top Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ispanak Yatağında Top Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Garnitür Olarak:
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
Köfte İçin:
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu Ispanak Yatağı İçin:
- 1 kilogram ıspanak
- 1 adet yeşil soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 kase yoğurt
Ispanak Yatağında Top Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı, ufalanmış ekmek içini, rendelenip suyu sıkılmış soğanı, ince kıyılmış ya da havanda dövülmüş sarımsağı, yumurtayı ve baharatları derin bir kapta iyice karıştırarak yoğuralım. Hazır olan harcın üstünü kapatıp, buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Daha sonra dolaptan çıkartarak, ceviz büyüklüğünde minik köfteler hazırlayalım. Hafif yağda köfteleri kızartıp, kâğıt havlunun üstüne koyarak fazla yağını alalım.
- Ispanakları sirkeli bol suda iyice yıkayalım. Suyunu alıp ince ince doğrayalım. Derin bir tavada zeytinyağında soğanları hafif kavuralım. Üstüne ıspanakları ekleyip, karıştıralım ve kapağını kapatalım. Buharında rengi dönene kadar pişirelim. Üzerine baharatlarını ekleyelim. Ocağın altını kapatıp, dinlendirelim.
- Kavrulmuş ıspanakları servis tabağına alalım. Üzerine yoğurttan bir katman yapalım. En üste köfteleri dağınık olarak yerleştirelim. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirelim. Garnitür olarak fırında pişmiş havuç ve patates dilimleriyle süsleyelim.
Ispanak Yatağında Top Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Ispanakların sirke ile yıkanması önemli. Tercihim elma sirkesi. Üzüm sirkesinin kokusu daha ağır. Bakteri ve mikroplardan arındırmak için en iyi dezenfektan sirke.