Ispanak ve Peynirli Mezzaluna Tarifi
Ispanak ve Peynirli Mezzaluna tarifi: Ispanak ve Peynirli Mezzaluna için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak ve Peynirli Mezzaluna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 porsiyon
Ispanak ve Peynirli Mezzaluna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 200 gram un
- 1 yemek kaşığı ıspanak püresi
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
İç Harç İçin:
- 150-200 gram haşlanmış ıspanak
- 1/4 kalıp beyaz peynir
- 1/2 paket labne peyniri
- 1 dal kekik
- 6-7 dal biberiye
- 4-5 adet kurutulmuş domates
- 1/2 çay bardağı krema
- 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
Ispanak ve Peynirli Mezzaluna tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede ilk olarak ıspanakları haşlayın. Daha sonra haşlanan ıspanakları soğuk suya koyun ve ardından robotta tanecik kalmayacak şekilde geçirin.
- Hazır olan ıspanak püresini un, yumurta ve tuz attığınız karışımın içine ekleyin ve iyice yoğurun.
- Hazır olan hamuru açın. İncelttiğiniz hamurdan yuvarlak eşit dilimler çıkarın ve içerisine 1 çay kaşığından az iç harç ekleyin.
- Hamuru ikiye katlayın ve ardından katlanan hamurun kenarlarına çatal ucu ile şekil verin.
- Hazır olan hamurları makarna suyunun içerisine ekleyin ve 5 - 6 dakika pişirin makarnalar pişmeye başladığında su yüzüne çıkacaktır.
- Pişen makarnaların suyunu süzün ve bir tavaya kremayı ekleyin. Ardından makarnaları ilave edin ve krema ile 4-5 dakika makarnaları çektirin.
Ispanak ve Peynirli Mezzaluna tarifinin püf noktası nedir?
Ispanaklar püre haline gelince sulu yani cıvık olursa bone yardımıyla suyunu süzün. Hazır olan hamuru streçleyip buzdolabında dinlendirin.