Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanak ve Peynirli Mezzaluna Tarifi

Ispanak ve Peynirli Mezzaluna

Ispanak ve Peynirli Mezzaluna Tarifi

Ispanak ve Peynirli Mezzaluna tarifi: Ispanak ve Peynirli Mezzaluna için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak ve Peynirli Mezzaluna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanak ve Peynirli Mezzaluna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur İçin:

  • 200 gram un
  • 1 yemek kaşığı ıspanak püresi
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz

İç Harç İçin:

  • 150-200 gram haşlanmış ıspanak
  • 1/4 kalıp beyaz peynir
  • 1/2 paket labne peyniri
  • 1 dal kekik
  • 6-7 dal biberiye
  • 4-5 adet kurutulmuş domates
  • 1/2 çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri

Ispanak ve Peynirli Mezzaluna tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerede ilk olarak ıspanakları haşlayın. Daha sonra haşlanan ıspanakları soğuk suya koyun ve ardından robotta tanecik kalmayacak şekilde geçirin.
  • Hazır olan ıspanak püresini un, yumurta ve tuz attığınız karışımın içine ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Hazır olan hamuru açın. İncelttiğiniz hamurdan yuvarlak eşit dilimler çıkarın ve içerisine 1 çay kaşığından az iç harç ekleyin.
  • Hamuru ikiye katlayın ve ardından katlanan hamurun kenarlarına çatal ucu ile şekil verin.
  • Hazır olan hamurları makarna suyunun içerisine ekleyin ve 5 - 6 dakika pişirin makarnalar pişmeye başladığında su yüzüne çıkacaktır.
  • Pişen makarnaların suyunu süzün ve bir tavaya kremayı ekleyin. Ardından makarnaları ilave edin ve krema ile 4-5 dakika makarnaları çektirin. 

Ispanak ve Peynirli Mezzaluna tarifinin püf noktası nedir?

Ispanaklar püre haline gelince sulu yani cıvık olursa bone yardımıyla suyunu süzün. Hazır olan hamuru streçleyip buzdolabında dinlendirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025