Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş Tarifi
Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş tarifi: Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı (1 parmak fazla) tam buğday unu
- 7-8 yemek kaşığı soğuk tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 450 gram ıspanak (dondurulmuş veya taze)
- 1 adet kırmızı soğan
- 6-7 adet mantar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet yumurta
- 1/4 bardak süt
- 120 gram kaşar peyniri (1 su bardağı)
- 80 gram beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için soğuk su ve yumurtayı çırpıp bir kenara alın. Robotta önce un ve tuzu karıştırın, sonra tereyağını ekleyip robotu çalıştırmaya devam edin.
- Karışım ıslak bir kum görünümü aldığında, yumurta- su karışımını ekleyip, güzel bir hamur kıvamı elde edene kadar 1-2 dakika daha robotu çalıştırın.
- Hamuru hafifçe yağladığınız 25 cm'lik kiş kalıbına alın, elinizle hafifçe bastırarak kalıba yayın.
- Kiş hamurunu 20-25 dakika buzlukta beklettikten sonra, üzerine çatalla delikler açın ve 220 derece fırında altın rengini alana kadar 10-15 dk pişirin.
- İç harç için, derin bir tavada yarım halka şeklinde iri doğranmış soğanları zeytinyağı ve biraz tuzla kavurun.
- Soğanlar yumuşayınca mantarları, rende muskatı, taze çekilmiş karabiberi ve varsa sevdiğiniz diğer baharatları ekleyin.
- Mantarlar da hafifçe renk değiştirdikten sonra, ocağı kapatın, ıspanakları da ekleyip bir tur karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurta, süt, tuz ve muskatı çırpın, peynirleri de ekleyip iyice karıştırın.
- Soğuyan kiş hamuru üzerine sebzeleri yerleştirin, üzerine sıvı karışımı dökün ve eşit bir dağılım sağlayın.
- 200 derece fırında, 40-50 dakika boyunca pişirin. Biraz soğuyunca dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.