Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş Tarifi

Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş

Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş Tarifi

Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş tarifi: Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı (1 parmak fazla) tam buğday unu
  • 7-8 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 450 gram ıspanak (dondurulmuş veya taze)
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 6-7 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1/4 bardak süt
  • 120 gram kaşar peyniri (1 su bardağı)
  • 80 gram beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Ispanak, Mantar ve Kırmızı Soğanlı Kiş tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için soğuk su ve yumurtayı çırpıp bir kenara alın. Robotta önce un ve tuzu karıştırın, sonra tereyağını ekleyip robotu çalıştırmaya devam edin.
  • Karışım ıslak bir kum görünümü aldığında, yumurta- su karışımını ekleyip, güzel bir hamur kıvamı elde edene kadar 1-2 dakika daha robotu çalıştırın.
  • Hamuru hafifçe yağladığınız 25 cm'lik kiş kalıbına alın, elinizle hafifçe bastırarak kalıba yayın.
  • Kiş hamurunu 20-25 dakika buzlukta beklettikten sonra, üzerine çatalla delikler açın ve 220 derece fırında altın rengini alana kadar 10-15 dk pişirin.
  • İç harç için, derin bir tavada yarım halka şeklinde iri doğranmış soğanları zeytinyağı ve biraz tuzla kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca mantarları, rende muskatı, taze çekilmiş karabiberi ve varsa sevdiğiniz diğer baharatları ekleyin.
  • Mantarlar da hafifçe renk değiştirdikten sonra, ocağı kapatın, ıspanakları da ekleyip bir tur karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurta, süt, tuz ve muskatı çırpın, peynirleri de ekleyip iyice karıştırın.
  • Soğuyan kiş hamuru üzerine sebzeleri yerleştirin, üzerine sıvı karışımı dökün ve eşit bir dağılım sağlayın.
  • 200 derece fırında, 40-50 dakika boyunca pişirin. Biraz soğuyunca dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025