Ispanak Graten Tarifi
Ispanak Graten tarifi: Ispanak Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ispanak Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
Beşamel Sos İçin:
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanak Graten tarifi nasıl yapılır?
- Beşamel sos için, bir sos tenceresinde un ve yağı, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü de ilave ettikten sonra topaklanmaması için sürekli olarak çırparak koyulaşana kadar pişirin.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
- Soğan pembeleştikten sonra yıkanmış, doğranmış ıspanakları da ekleyin.
- Tuzunu, karabiberini de koyduktan sonra ıspanakları orta ateşte kavurun ve piştikten sonra ocaktan alıp ayrı bir kaseye alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan ıspanak harcının üzerine yumurtayı kırın ve karıştırın.
- Beşamel sos ile ıspanaklı harcı birleştirip, ısıya dayanıklı bir kaba alın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin.