Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanak Dolgulu Mor Krep Tarifi

Ispanak Dolgulu Mor Krep

Ispanak Dolgulu Mor Krep Tarifi

Ispanak Dolgulu Mor Krep tarifi: Ispanak Dolgulu Mor Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak Dolgulu Mor Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanak Dolgulu Mor Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Krep için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı (2 parmak fazla) süt
  • 5 yemek kaşığı (tepeleme) mor buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz

Dolgu için:

  • 300-400 gram ıspanak
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 1,5 yemek kaşığı labne

Ispanak Dolgulu Mor Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Krep için yumurta, tuz ve süt güzelce çırpılır. Ardından un eklenir ve unun topaklanmaları gidene kadar çırpılır.
  • Krep tavası hafif yağlanır ve krep harcından 1 kepçe alınıp pişirilmeye başlanır.
  • İç harç için yıkanmış ıspanaklar, 2 dakika kaynatılmış suda blanche edilir (şoklama işlemi) ve ardından soğuk suya alınır.
  • Ispanaklar şoklandıktan sonra suyu güzelce süzülür. Hatta elinizle sıkıp topçuk haline getirerek de suyunu güzelce süzebilirsiniz.
  • Ardından ıspanaklar doğranır. Rendelenmiş kaşar peyniri, labne ve arzuya göre ekleyebileceğiniz baharatlarla karıştırılarak iç harç elde edilir.
  • Hazır olan kreplerin arasına iç harçtan sürülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Ispanak Dolgulu Mor Krep tarifinin püf noktası nedir?

Arzu ederseniz 5 yemek kaşığı mor buğday unu yerine 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mor buğday unu ekleyerek de krep karışımını hazırlayabilirsiniz. Ispanakları sıcak suda çok fazla bekletmeyin, 1-2 dakika yeterli oluyor. Sıcak suyun ardından buz gibi suyun içerisine almanız gerekir ki ıspanaklar şoklansın ve rengini korusun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025