Ispanak Dolgulu Mor Krep Tarifi
Ispanak Dolgulu Mor Krep tarifi: Ispanak Dolgulu Mor Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak Dolgulu Mor Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
7 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ispanak Dolgulu Mor Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı (2 parmak fazla) süt
- 5 yemek kaşığı (tepeleme) mor buğday unu
- 1 çay kaşığı tuz
Dolgu için:
- 300-400 gram ıspanak
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 1,5 yemek kaşığı labne
Ispanak Dolgulu Mor Krep tarifi nasıl yapılır?
- Krep için yumurta, tuz ve süt güzelce çırpılır. Ardından un eklenir ve unun topaklanmaları gidene kadar çırpılır.
- Krep tavası hafif yağlanır ve krep harcından 1 kepçe alınıp pişirilmeye başlanır.
- İç harç için yıkanmış ıspanaklar, 2 dakika kaynatılmış suda blanche edilir (şoklama işlemi) ve ardından soğuk suya alınır.
- Ispanaklar şoklandıktan sonra suyu güzelce süzülür. Hatta elinizle sıkıp topçuk haline getirerek de suyunu güzelce süzebilirsiniz.
- Ardından ıspanaklar doğranır. Rendelenmiş kaşar peyniri, labne ve arzuya göre ekleyebileceğiniz baharatlarla karıştırılarak iç harç elde edilir.
- Hazır olan kreplerin arasına iç harçtan sürülerek servis edilir. Afiyet olsun.
Ispanak Dolgulu Mor Krep tarifinin püf noktası nedir?
Arzu ederseniz 5 yemek kaşığı mor buğday unu yerine 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mor buğday unu ekleyerek de krep karışımını hazırlayabilirsiniz. Ispanakları sıcak suda çok fazla bekletmeyin, 1-2 dakika yeterli oluyor. Sıcak suyun ardından buz gibi suyun içerisine almanız gerekir ki ıspanaklar şoklansın ve rengini korusun.