Ispanak Çorbası Tarifi
Ispanak Çorbası tarifi: Ispanak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanak Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ispanak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 bağ ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 kase haşlanmış barbunya
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 1/3 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Ispanak Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları incecik, minik küpler halinde doğrayın.
- Havucun kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Orta boy bir tencerenin içerisine doğradığınız soğanları, havuçları alın ve güzelce kavurun. Üzerine bu aşamada salçayı ilave edin.
- Ardından suyu ekleyin. Havuçlar ve soğanlar hafif yumuşayana kadar bu şekilde kaynatın.
- Ispanakları ince ince kıyın. Kaynayan suyun içerisine azar azar ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Ispanaklar da piştiğinde nohut ve barbunyayı, limon suyunu, tuz ve baharatları ekleyerek birkaç taşım daha kaynatın.
- Ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.
Ispanak Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Nohut ve barbunyayı bir gece önceden suya koyup haşlayabilir ya da konserve kullanabilirsiniz. Dilerseniz içerisine daha fazla salça ilave edebilir rengini koyulaştırabilirsiniz. Sebzelerini de farklılaştırabilirsiniz.
Ispanak Çorbası tarifi için servis önerisi
Üzerine tereyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.