İslim Kebabı Tarifi
İslim Kebabı tarifi: İslim Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? İslim Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
İslim Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 kg. kemer patlıcan
- 1 kg. domates
- 1/2 kg. dolmalık biber
Kızartmak için:
Köftesi için:
- 1,5 kg. kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3-4 dilim ekmek içi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam maydanoz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1,5 - 2 su bardağı sıcak su
İslim Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletin.
- Daha sonra sudan çıkarılıp kurulanır ve yağda kızartın. Ben yağsız sacda kızarttım çok az miktarda yağ kullandım.
- Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.
- Patlıcandan sonra domates ve biberleride hafif çok az yağla kızartın.nDaha sonra köfteleri pişirin. Dilerseniz kızartabilirsiniz, dilerseniz de fırına verebilirsiniz.
- 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 1 adet köfte koyun. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın.
- Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.
- Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün.185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar pişmeye bırakalım.
İslim Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanlar mutlaka kemer uzun patlıcan olması lazım.
İslim Kebabı tarifi için servis önerisi
Dilerseniz bulgur pilavı ve turşu ile servis edebilirsiniz.