Islama Tarifi
Islama tarifi: Islama için gerekli malzemeler nelerdir? Islama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Islama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuru yufka
- 1,5 litre tavuk suyu
- 200 gram eritilmiş tereyağı
- 600 gram haşlanmış tavuk (didiklenmiş)
- 70 gram toz ceviz içi
Islama tarifi nasıl yapılır?
- Bütün tavuğu haşlayın ve suyunu bir kenara süzün.
- Pişen tavuğu didikleyin.
- Yuvarlak bir fırın tepsisine 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve üzerine irili ufaklı parçalar halinde kuru yufkaları dizin. Tepsinin orta kısmını boş bırakın.
- Dizdiğiniz kuru yufkaların üzerine bir kepçe daha tavuk suyu koyduktan sonra eritilmiş tereyağını tüm yufkaların üzerine gezdirin.
- Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk parçalarını yufkaların üzerine dizdikten sonra toz cevizi de gezdirin.
- Aynı işlemi üç kere daha uygulayın.
- Geriye kalan haşlanmış, didiklenmiş tavukları tepsinin ortasındaki boş kısmına yerleştirin.
- Son olarak toz cevizi üzerine serpiştirdikten sonra, 180 derecede 15 dakika fırınlayın ve sıcak servis edin.