Islak Sünger Pasta Tarifi
Islak Sünger Pasta tarifi: Islak Sünger Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Sünger Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Islak Sünger Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kreması için:
- 1 paket toz krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Pasta keki için:
- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt (pasta kekini ıslatmak için)
Sosu için:
- 240 gram çikolata (80 gramlık 3 paket)
- 1 çay bardağı krema (veya daha az miktarda süt)
Islak Sünger Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri geniş bir kaseye alarak bir çırpıcı yardımıyla iyice kabarıp şeker eriyinceye dek çırpın.
- 1/2 çay bardağı sütü ilave edip karıştırın. Ardından un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
- Orta boy dikdörtgen bir fırın kalıbını veya 20x30 cm boyutlarındaki borcamı yağlayıp kakaolu harcı içerisine aktarın. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
- Kekiniz pişerken kremanızı hazırlamak için toz krem şantiyi soğuk sütle çırpın. İyice kabarıp çırpıcıdan düşmeyecek kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Kıvamının bozulmaması için çırptıktan sonra buzdolabında bekletin.
- Kekinizi fırından aldıktan sonra bir çatalla veya kürdanla delin. Pasta kekiniz ılıkken 2 su bardağı sütü kekin her yanına gelecek şekilde dökün. Sütü çekip soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- Ardından krem şantiyi üzerine sürerek güzelce sürerek yayın ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Ardından en az 30 dakika olmak üzere tercihen 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Pastanız buzdolabında soğurken çikolatalı sosu hazırlamak için çikolatayı çok küçükü parçalara ayırıp kaseye alın. Kremayı bir cezveye koyarak ısıtın, kaynatmamaya özen gösterin.
- Isınmış olan süt ve tereyağını çikolatanın üzerine döküp hızlıcan karıştırın ve çikolaların iyice eridiğine emin olun. İlk sıcaklığı çıkana dek ara ara karıştırın. Çok sıcak olmadığına emin olduktan sonra son aşama olarak kekinizin üzerine dökerek güzelce yayın.
- Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi tozu serpiştirerek hemen servis edin veya dolapta 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
Islak Sünger Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Eğer kalıbınız çok genişse çikolata sos yeterli olmayabilir. Verilen tarif 20x30 dikdörtgen boyutta bir kek kalıbı için uygundur. Daha büyük bir pasta veya daha fazla sos için malmeleri iki katına çıkarmanızı öneririz. Krem şanti katmanı üzerine sosu dökmeden önce mutlaka çikolata sosun ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin, aksi takdirde krem şanti katmanını eritip karmaşık bir görüntü elde etmenize sebep olur.