Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Islak Pasta Tarifi

Islak Pasta

Islak Pasta Tarifi

Islak Pasta tarifi: Islak Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Islak Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 25 gram bitter çikolata

Islak Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Sonra yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın.
  • Arkasından sırayla diğer malzemeleri ekleyip çırpın. Kullanacağınız kalıbı tereyağla yağlayın.
  • Sıvı yağ da okur tabi ki. Kek malzemesini kalıba döküp kalıbı tezgaha doğru bir kaç kez vurun ki havası çıksın eşit miktarda kadarsın. Yıksa ortası çok bombe olur .
  • Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika yeterli olacaktır. Kürdanla test edebilirsiniz çıkarmadan önce.
  • Sosu için bütün malzemeyi bir kaba koyup ocağın altını yakın. Güzelce karıştırarak şeker ve çikolata erimesi yeterli olacaktır. Kaynamasına gerek yok.
  • Kek fırından çıktıktan sonra biraz soğumaya bırakın arada bir kere kalıptan ayrıldığını kontrol edin ve yine kalıpta kalsın.
  • Kek biraz soğuk sos da ılık olmalı güzelce çekmesi için.
  • Sos çektikten sonra kalıbı ters çevirip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025