Islak Pasta Tarifi
Islak Pasta tarifi: Islak Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Islak Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 25 gram bitter çikolata
Islak Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Sonra yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın.
- Arkasından sırayla diğer malzemeleri ekleyip çırpın. Kullanacağınız kalıbı tereyağla yağlayın.
- Sıvı yağ da okur tabi ki. Kek malzemesini kalıba döküp kalıbı tezgaha doğru bir kaç kez vurun ki havası çıksın eşit miktarda kadarsın. Yıksa ortası çok bombe olur .
- Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika yeterli olacaktır. Kürdanla test edebilirsiniz çıkarmadan önce.
- Sosu için bütün malzemeyi bir kaba koyup ocağın altını yakın. Güzelce karıştırarak şeker ve çikolata erimesi yeterli olacaktır. Kaynamasına gerek yok.
- Kek fırından çıktıktan sonra biraz soğumaya bırakın arada bir kere kalıptan ayrıldığını kontrol edin ve yine kalıpta kalsın.
- Kek biraz soğuk sos da ılık olmalı güzelce çekmesi için.
- Sos çektikten sonra kalıbı ters çevirip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.