Islak Kurabiye Tarifi
Islak Kurabiye tarifi: Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 150 gram  tereyağı ya da margarin
 - 1 çay bardağı (2 parmak eksik)  sıvı yağ
 - 1 adet  yumurta
 - 1 çay bardağı  toz şeker
 - 4 yemek kaşığı  kakao
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1 paket  vanilya
 - 3 su bardağı  un
 
Şerbeti için:
- 2 çay bardağı  toz şeker
 - 2 çay bardağı  su
 
Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. 2 çay bardağı su ve 2 çay bardağı şekeri tenceremize alalıp orta ateşte kaynasın.
 - Şerbetimiz olana kadar bizde hamurumuzu yapalım.
 - Margarinimizi ocakta tamamı erimeden eritelim.
 - Karıştırma kabına margarin, sıvı yağ, şeker, yumurta ve kakaomuzu alıp karıştıralım.
 - Daha sonra vanilya ve kabartma tozumuzu da ekleyip bir tur daha karıştıralım.
 - Artık unumuzu ekleyelim. Unumuzu azar azar ekleyip. Ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
 - Pişirme kağıdımıza aldığımız kurabiyelerimizi 180 derece 15 dakika pişirelim.
 - Fırından çıkarmadan önce kürdan testini yapalım. Kürdanımızı kurabiyemize batırdığımızda kürdanımız hamur olmuyorsa kurabiye kıvamında demektir. O halde fırından alabiliriz.
 - Fırından aldığımız kurabiyeleri şerbetimize batırıp 3-4 saniye ıslanmasını bekledikten sonra sunum tabağına alalım. (bu arada şerbet ılık olmalı).
 - En son olarak kurabiyeleri Hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun.
 
Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
180 derece de 15 dakikadan fazla pisirilmemeli.