Islak Kurabiye Tarifi
Islak Kurabiye tarifi: Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 150 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. 2 çay bardağı su ve 2 çay bardağı şekeri tenceremize alalıp orta ateşte kaynasın.
- Şerbetimiz olana kadar bizde hamurumuzu yapalım.
- Margarinimizi ocakta tamamı erimeden eritelim.
- Karıştırma kabına margarin, sıvı yağ, şeker, yumurta ve kakaomuzu alıp karıştıralım.
- Daha sonra vanilya ve kabartma tozumuzu da ekleyip bir tur daha karıştıralım.
- Artık unumuzu ekleyelim. Unumuzu azar azar ekleyip. Ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
- Pişirme kağıdımıza aldığımız kurabiyelerimizi 180 derece 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıkarmadan önce kürdan testini yapalım. Kürdanımızı kurabiyemize batırdığımızda kürdanımız hamur olmuyorsa kurabiye kıvamında demektir. O halde fırından alabiliriz.
- Fırından aldığımız kurabiyeleri şerbetimize batırıp 3-4 saniye ıslanmasını bekledikten sonra sunum tabağına alalım. (bu arada şerbet ılık olmalı).
- En son olarak kurabiyeleri Hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun.
Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
180 derece de 15 dakikadan fazla pisirilmemeli.