Islak Kurabiye Tarifi
Islak Kurabiye tarifi: Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için 2 çay bardağı şeker ve2 çay bardağısu bir cezvede karıştırılarak kaynama noktasına getirilir.Daha sonra ılınması için kenara alınır.
- Bir kaba oda ısısında bekletilmiş yağ alınır. Kabın içerisine yumurta kırılır. Şeker ve yağ ilave edilir. Daha sonra tüm katı malzemeleri ekleyerek hamur yoğrulur. Yuvarlayarak fırın kabına dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan yardımıyla kurabiyelerinizin pişmesini kontrol edin.
- Kurabiyeleriniz sıcakken ılık şerbeti üzerine gezdirin. Şerbetini çekince servis edin. Afiyetler olsun.
Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Un, kabartma tozu ve kakaoyu mutlaka eleyerek ilave edin. Şerbet ılık ve kurabiyeler sıcak olsun.
Islak Kurabiye tarifi için servis önerisi
Vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.