Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye tarifi: Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için 2 çay bardağı şeker ve2 çay bardağısu bir cezvede karıştırılarak kaynama noktasına getirilir.Daha sonra ılınması için kenara alınır.
  • Bir kaba oda ısısında bekletilmiş yağ alınır. Kabın içerisine yumurta kırılır. Şeker ve yağ ilave edilir. Daha sonra tüm katı malzemeleri ekleyerek hamur yoğrulur. Yuvarlayarak  fırın kabına dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan yardımıyla kurabiyelerinizin pişmesini kontrol edin.
  • Kurabiyeleriniz sıcakken ılık şerbeti üzerine gezdirin. Şerbetini çekince servis edin. Afiyetler olsun.

Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Un, kabartma tozu ve kakaoyu mutlaka eleyerek ilave edin. Şerbet ılık ve kurabiyeler sıcak olsun.

Islak Kurabiye tarifi için servis önerisi

Vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025