Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Islak Kek Tarifi

Islak Kek

Islak Kek Tarifi

Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı (2 parmak fazla) toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı portakal tozu

Sos İçin:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1/2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Ardından sıvı yağ ve süt eklenerek homojen şekilde karıştırılır. Diğer kuru malzemeler elekten geçirilerek sıvı malzemelere eklenir ve topak kalmayacak şekilde karıştırılır.
  • Yağlanmış tepsiye alınır, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Sos için olan tüm malzemeler ocakta kaynatılır ve ılımaya bırakılır.
  • Pişen kek fırından çıkartılır, 1 dakika beklenir ve dilimlenir. Üzerine bıçak veya çatalla delikler açılır. Sos eşit şekilde dökülür.
  • Bu aşamadan sonra arzuya göre hazır çikolata sos paketi hazırlayıp ilk sıcaklığını atınca soslanmış kekin üzerine dökebilirsiniz. 2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yenir. Afiyet olsun.

Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?

Bardak ölçüsü 180 ml'dir. Tepsi çapı 32 cm'dir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Islak Kek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021