Islak Kek Tarifi
Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı (2 parmak fazla) toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı portakal tozu
Sos İçin:
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1/2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Ardından sıvı yağ ve süt eklenerek homojen şekilde karıştırılır. Diğer kuru malzemeler elekten geçirilerek sıvı malzemelere eklenir ve topak kalmayacak şekilde karıştırılır.
- Yağlanmış tepsiye alınır, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Sos için olan tüm malzemeler ocakta kaynatılır ve ılımaya bırakılır.
- Pişen kek fırından çıkartılır, 1 dakika beklenir ve dilimlenir. Üzerine bıçak veya çatalla delikler açılır. Sos eşit şekilde dökülür.
- Bu aşamadan sonra arzuya göre hazır çikolata sos paketi hazırlayıp ilk sıcaklığını atınca soslanmış kekin üzerine dökebilirsiniz. 2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yenir. Afiyet olsun.
Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Bardak ölçüsü 180 ml'dir. Tepsi çapı 32 cm'dir.