Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Islak Kek Tarifi

Islak Kek

Islak Kek Tarifi

Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sosu için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao

Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Toz şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek elde edilen sıvı karışıma eklenir ve tekrar çırpılır.
  • Kare borcamın içi güzelce yağlanır ve kek hamuru dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye verilir.
  • Bu arada kek pişerken, üzeri için sos malzemelerinin hepsi karıştırılarak sos elde edilir.
  • Bir kürdanla kekin pişip pişmediğine bakılır. Kürdan temizse fırından çıkarılır. Yine üzerine kürdanla delikler açılır ve dilimlenir; ardından sosu üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.

Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?

Keki pişirirken üzerini çok fazla kurutmadan pişirmeye özen gösterin ki sosunu daha iyi emebilsin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025