Islak Kek Tarifi
Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 dilim
Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sosu için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Toz şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek elde edilen sıvı karışıma eklenir ve tekrar çırpılır.
- Kare borcamın içi güzelce yağlanır ve kek hamuru dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye verilir.
- Bu arada kek pişerken, üzeri için sos malzemelerinin hepsi karıştırılarak sos elde edilir.
- Bir kürdanla kekin pişip pişmediğine bakılır. Kürdan temizse fırından çıkarılır. Yine üzerine kürdanla delikler açılır ve dilimlenir; ardından sosu üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.
Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Keki pişirirken üzerini çok fazla kurutmadan pişirmeye özen gösterin ki sosunu daha iyi emebilsin.