Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Islak Kek Tarifi

Islak Kek

Islak Kek Tarifi

Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao (25 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt (sos için)

Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonrasında süt, sıvı yağ ve kakao eklenerek tekrar çırpılır.
  • Keki ıslatmak için bu karışımın bir su bardağı kadarı ayrılır.
  • Kalan harca kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un eklenir, karıştırılır.
  • Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir. (kullanılan borcamın ölçüsü 28 x 22 cm)
  • Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışım uygun bir tavaya alınarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
  • Fırından çıkan kek, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (10 dakika kadar sonra) dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos dökülür.
  • Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir. Kek, sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirilmelidir. Afiyet olsun.

Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kekinizin güzel bir şekilde kabarması için kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına ve kuru malzemelerin elenmiş olmasına dikkat etmelisiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025