Islak Kek Tarifi
Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao (25 gram)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt (sos için)
Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonrasında süt, sıvı yağ ve kakao eklenerek tekrar çırpılır.
- Keki ıslatmak için bu karışımın bir su bardağı kadarı ayrılır.
- Kalan harca kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un eklenir, karıştırılır.
- Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir. (kullanılan borcamın ölçüsü 28 x 22 cm)
- Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışım uygun bir tavaya alınarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
- Fırından çıkan kek, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (10 dakika kadar sonra) dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos dökülür.
- Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir. Kek, sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirilmelidir. Afiyet olsun.
Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekinizin güzel bir şekilde kabarması için kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına ve kuru malzemelerin elenmiş olmasına dikkat etmelisiniz.