Islak Kek Tarifi
Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet orta boy
Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Önce sosun tüm malzemelerini karıştırıp ocağa alalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Keki yapmaya başlarken yumurtaları ve şekeri 3-4 dakika iyice çırpalım. Üzerine yağı, sütü ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Unu, kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım. (Çırpıcı ile değil)
- Yağladığımız kalıbımıza kek harcımızı döküp 180 derecede fanlı fırında 30-35 dakika pişirelim.
- Kekimizi fırından çıktıktan sonra sosunu dökmeden önce soğuması için en az 5 dakika bekleyin.
- Soğuduktan sonra kekini dilimleyip sosunu dökebilirsiniz. Kekin sosunu çekmesi için en az 30 dakika bekleyin. Afiyet olsun.
Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğuması için bekleyin ve daha sonra dilimledikten sonra sosunu dökün lütfen. Önce sosunu yapmakla başlayın ki sosu soğusun.