Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Islak Kek Tarifi

Islak Kek

Islak Kek Tarifi

Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kakao
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kakao
  • 1 tutam tuz

Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • 3 adet yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına ekleyip şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Sütü, sıvı yağı, şekeri ve vanilini ekledikten sonra tekrar çırpıyoruz.
  • Unu, kakaoyu ve hamur kabartma tozunu elekten geçirdikten sonra karışımımıza ekliyoruz.
  • Isıya dayanıklı kabımıza kek harcını döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza kek harcımızı koyuyoruz.
  • 25-30 dakika arası kekimize kürdan batırıp harcın kürdana yapışmadığından emin olduktan sonra kekimizi fırından alabiliriz.
  • Dilediğiniz şekilde dilimlediğiniz kekin üzerine nefis çikolatalı sosu dökün ve iyice çekmesini bekleyin. Son olarak dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz, benim tercihim Hindistan cevizi oldu.

Islak Kek tarifi için servis önerisi

Dilerseniz Hindistan cevizi, file badem, fındık içiyle süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025