Islak Kek Tarifi
Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kakao
- 1 tutam tuz
Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- 3 adet yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına ekleyip şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
- Sütü, sıvı yağı, şekeri ve vanilini ekledikten sonra tekrar çırpıyoruz.
- Unu, kakaoyu ve hamur kabartma tozunu elekten geçirdikten sonra karışımımıza ekliyoruz.
- Isıya dayanıklı kabımıza kek harcını döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza kek harcımızı koyuyoruz.
- 25-30 dakika arası kekimize kürdan batırıp harcın kürdana yapışmadığından emin olduktan sonra kekimizi fırından alabiliriz.
- Dilediğiniz şekilde dilimlediğiniz kekin üzerine nefis çikolatalı sosu dökün ve iyice çekmesini bekleyin. Son olarak dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz, benim tercihim Hindistan cevizi oldu.
Islak Kek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz Hindistan cevizi, file badem, fındık içiyle süsleyebilirsiniz.