Islak Kek Tarifi
Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Sosu için:
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Mikseri durdurduktan sonra mikserin ucuyla harçtan alıp harcın ucuna kurdele yapabiliyor ve onu harcın üzerinde görebiliyorsanız olmuş demektir.
- Daha sonra yağı ve sütü ekleyip bir tur çırpın. Çırptıktan sonra unu eleyerek ekleyin ve çırpın. Kabartma tozu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip çırpın.
- Kek kalıbınızı yağlayın. Harcınızı kalıba dökün. 170 derecelik önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 35 dakika kadar pişirin.
- Sosu için sosluk tavanıza sütü, kremayı, pudra şekerini ve kakaoyu ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Kekiniz olduktan sonra biraz dinlendirin, kek kalıbınızdan öyle çıkartın. Sosunuzun sıcak olması önemli çünkü kekinizde delikler açıp sosu öyle dökmeniz gerekiyor. O sıcaklıkla kekinizin içine de sos gidebilsin. Böylece içi ıslak olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Normal keklere göre yumurta ile şekeri daha fazla çırpmanız gerekiyor ve beyaz renk olarak görünmeli. Kekinizi pişirdikten sonra üstlerine delik açmanız sosu döktüğünüzde içinin ıslak görünebilmesi içindir.