Islak Kek Tarifi
Islak Kek tarifi: Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı (1 parmak fazla) un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 paket çikolata
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kakao
Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpalım. İçerisine 1 bardak süt, sıvı yağ, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Ardından vanilyayı ekleyin.
- Başka bir kapta un ve üzerine 1 paket kabarta tozunu eleyip unu havanlandıralım.
- Sıvı karışımın içerisine yavaş yavaş unu ekleyelim. Ve iyice tane kalmayana dek karıştıralım.
- Fırın tepsisi veya kek kalıbının dibine yağlı kağıt serelim. Ve açık olan kek kalıbının yanlarını yağlayalım.
- Fırınımızı 150-160 dereceye ayarlayım ve yaklaşık 35-40 dakika boyunca kekimizi pişirmeye bırakalım.
- Kek pişerken bir yandan üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Kalan 1 bardak sütümüzü ve kare çikolatamızı bir tencerede eritip kaynama noktasına getirelim.
- Pişmiş olan kekimizi fırından aldıktan sonra biraz dinlendirelim ve dilimleyip üzerlerine birkaç delik açalım ve hazırladığımız çikolatalı süt karışımını dökelim.
Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
35-40 dakika 150-160 derece fırında pişirelim. (Yağlı kağıdı piştikten sonra altından çıkartmalıyız.)
Islak Kek tarifi için servis önerisi
Soğuk ve dinlenmiş bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)