Islak Hamburger Tarifi
Islak Hamburger tarifi: Islak Hamburger için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Hamburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Islak Hamburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 6 adet hamburger ekmeği
Sosu için:
- 4-5 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Islak Hamburger tarifi nasıl yapılır?
- Hamburger köftemiz için ilk olarak bir kaba: kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, galeta unu ve yumurtayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Hamburger ekmeğinden biraz büyük şekilde şekil veriyoruz. Çünkü köftelerimiz çekiyor.
- Tavayı biraz ısıttıktan sonra bir parça yap ekliyoruz ve köftelerimizi tavaya diziyoruz ve pişiriyoruz.
- Sosu için uygun bir tencereye soyup rendelediğimiz domatesleri ve zeytinyağlımızı ekliyoruz birkaç dakika karıştırdıktan sonra ketçapımızı da ilave ediyoruz.
- Tatlanması için tuz ve karabiberimizi de ekledikten sonra ıslak hamburgerin olmazsa olmazı sarımsağımızı da ekleyip kaynanana kadar karıştırıyoruz ve pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocağı en kısık dereceye getirip hafif kalın bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz, pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Hamburger ekmeklerimizi ortadan ikiye bölüyoruz. İç kısımlarını domates sosuna iyice bandırıyoruz, köftelerimizi de ekleyip üstüne sosumuzdan sürüyoruz ve kapatıp sosumuzu üstüne bir kez daha sostan gezdiriyoruz.
- İki adet yağlı kağıdı iyice ıslatıp sıktıktan sonra köftelerimizi pişirdiğimiz tavaya seriyoruz, üzerine hamburgerlerimizi ekliyoruz.
- Altı en kısık ateşte üzerini kapakla kapatıp, buharla yumuşamasını ve pişmesini sağlıyoruz. Birkaç dakika sonra ıslak hamburgerimiz hazır. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.