Islak Hamburger Tarifi
Islak Hamburger tarifi: Islak Hamburger için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Hamburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Islak Hamburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ekmek İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
Üzeri İçin:
Köfteler İçin:
- 150 gram kuzu kıyma
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet soğan
- 1 su bardağı galeta unu
Domates Sosu İçin:
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Islak Hamburger tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, maya ve şekeri karıştırıp 2-3 dakika bekletin. Sonra kalan malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 45 dakika ya da 1 saat mayalandırın.
- Hamur mayalanırken tüm malzemeleri birleştirip köfteyi yoğurun. Galeta ununu yavaş yavaş ekleyin ve köfte toparlanıp dağılmayacak bir hal alınca eklemeyi durdurun. Köfteleri 15-20 dakika dolapta dinlendirin.
- Mayalanan hamurlara şekil verip 15 dakika tepside mayalandırın. Sonra üzerlerine su ve yağ karışımından sürün. 180 derece fırında üzerleri renk alana kadar pişirin.
- Domates sos için domates püresi ve salçaları biraz pişirin, sonra tereyağını ekleyin. Biraz daha pişince et suyu ve arzunuza göre baharatlarınızı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Dinlenen köftelere şeklini verip tavada biraz sıvı yağ ile pişirin. Tavada pişerken biraz da tereyağı verebilirsiniz.
- Pişen ekmekleri ikiye bölüp domates sosuna batırın. Aralarına köfteleri yerleştirin. Afiyet olsun.