Islak Hamburger Tarifi
Islak Hamburger tarifi: Islak Hamburger için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Hamburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Islak Hamburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ekmek İçin:
- 1 su bardağı  süt
 - 1/2 su bardağı  su
 - 1 paket  instant maya
 - 1 yemek kaşığı  sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı  şeker
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 4 su bardağı  un
 - 1 adet  yumurta
 
Üzeri İçin:
Köfteler İçin:
- 150 gram  kuzu kıyma
 - 250 gram  dana kıyma
 - 1 adet  yumurta sarısı
 - 1/2 adet  soğan
 - 1 su bardağı  galeta unu
 
Domates Sosu İçin:
- 1 su bardağı  domates püresi
 - 1 yemek kaşığı  domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı  biber salçası
 - 1 yemek kaşığı  tereyağı
 - 1 su bardağı  et suyu
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1/2 çay kaşığı  karabiber
 
Islak Hamburger tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, maya ve şekeri karıştırıp 2-3 dakika bekletin. Sonra kalan malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 45 dakika ya da 1 saat mayalandırın.
 - Hamur mayalanırken tüm malzemeleri birleştirip köfteyi yoğurun. Galeta ununu yavaş yavaş ekleyin ve köfte toparlanıp dağılmayacak bir hal alınca eklemeyi durdurun. Köfteleri 15-20 dakika dolapta dinlendirin.
 - Mayalanan hamurlara şekil verip 15 dakika tepside mayalandırın. Sonra üzerlerine su ve yağ karışımından sürün. 180 derece fırında üzerleri renk alana kadar pişirin.
 - Domates sos için domates püresi ve salçaları biraz pişirin, sonra tereyağını ekleyin. Biraz daha pişince et suyu ve arzunuza göre baharatlarınızı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
 - Dinlenen köftelere şeklini verip tavada biraz sıvı yağ ile pişirin. Tavada pişerken biraz da tereyağı verebilirsiniz.
 - Pişen ekmekleri ikiye bölüp domates sosuna batırın. Aralarına köfteleri yerleştirin. Afiyet olsun.