Islak Brownie Kurabiye Tarifi
Islak Brownie Kurabiye tarifi: Islak Brownie Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Brownie Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
21 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Islak Brownie Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye İçin:
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbet İçin:
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Islak Brownie Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Şerbet için küçük bir tencereye şeker, su ve limonu ekleyip biraz karıştırın. Kaynayınca altını kısın ve 10 dakika daha kaynamaya bırakın.
- Şerbeti soğuması için başka kap içerisine alın ve kurabiye yapımına başlayın.
- Hamurun tüm malzemelerini, homojen bir karışım olana kadar yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Unu kontrollü ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak hale getirin.
- Önceden ısınmış alt üst ayar 180 derece fırında, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Fazla pişmemelerine özen gösterin.
- Kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğuğa yakın ılık şerbete batırıp her birini 15 saniye kadar bekletin.
- Servis tabağına aldığınız kurabiyeleri istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Islak Brownie Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Margarin oda sıcaklığında olmazsa istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz. Unu dikkatli ekleyin. Yoğurma kısmını aceleye getirmeyin, tüm malzemeleri özdeşleştirin. Şerbetin sıcak olmamasına dikkat edin. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz şerbete batırmayın, ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.