İskoç Bisküvisi Tarifi
İskoç Bisküvisi tarifi: İskoç Bisküvisi için gerekli malzemeler nelerdir? İskoç Bisküvisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
İskoç Bisküvisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 125 gram toz şeker
- 100 gram pirinç unu
- 260 gram un
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (ya da aynı oranda vanilya şekeri)
- 1 tutam tuz
Servis için
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
İskoç Bisküvisi tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 150 derecede ısıtın.
- Bir karıştırma kabında yumuşak tereyağı ve toz şekeri iyice bütünleşene kadar mikserle çırpın.
- Tereyağı-şeker karışımına un, pirinç unu, vanilya ve tuzu ekleyin ve hızla yoğurun. Malzemeler bütünleşip yumuşak bir hamura dönüşünce yoğurmayı bırakın.
- 30-32 cm. çapında yuvarlak bir fırın tepsisinin tabanını ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsinin ortasına koyarak ellerinizle kenarlara doğru yayın. Kurabiye hamurunun tepsinin tamamına eşit biçimde yayılmasını sağlayın.
- Önceden ısıttığınız fırında 50-55 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyeyi hemen fırından alarak serin bir yerde bir saat kadar dinlendirin.
- Soğuyup dinlenen kurabiyeleri bıçakla kare dilimlere bölün. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
İskoç Bisküvisi tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifte tereyağının oda ısısında olması malzemelerin bütünleşmesi açısından önemli. Soğuk tereyağıyla hazırlarsanız aynı sonucu vermeyecektir.
İskoç Bisküvisi tarifi için servis önerisi
Yuvarlak tepside pişirdiğiniz İskoç bisküvisini arzu ederseniz pasta şeklinde dilimleyebilir, üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek servis edebilirsiniz.