İşkembeli Nohut Tarifi
İşkembeli Nohut tarifi: İşkembeli Nohut için gerekli malzemeler nelerdir? İşkembeli Nohut nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İşkembeli Nohut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 900 gram işkembe (dana)
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 3-4 su bardağı su (üzerini geçecek kadar)
- 1-2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
İşkembeli Nohut tarifi nasıl yapılır?
- Ön hazırlığı yapılmış işkembeyi yıkayıp düdüklüye alıyoruz.
- İşkembelerin üzüni geçecek kadar su ekleyin. Tuzu da ekledikten sonra düdüklünün kapağını kapatın ve 40 dakika kadar haşlayın.
- 40 dakika sonra ocağın altını kapatın ve işkembelerin ılımasını bekleyin, ardından lokmalık olarak şekilde yarım parmak boyutlarında doğrayın.
- Farklı bir tencereye yağı ekleyin ve kızdırın, ince doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve kavurun.
- İşkembenin kalan suyundan ekleyin ve ekstra göz kararı biraz daha su ekleyin.
- Su kaynayınca işkembeleri ve haşlanmış nohutları ekleyin. Tuzunu ve baharatını ilave edin. Bu şekilde güzelce pişirin.
- İşkembelerin piştiğine emin olduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Güveç kaplarında servis edebilirsiniz.
İşkembeli Nohut tarifinin püf noktası nedir?
İşkembenin ön hazırlığı için: İşkembe yıkanıp suyu süzülür, büyük parçalara bölünür. Bir tencereye alınır, üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar un ve 1 adet limon kabukları ile doğranarak atılır. Güzelce karıştırılır. Bir gece boyunca dolapta ağzı kapalı bir şekilde bekletilir.
İşkembeli Nohut tarifi için servis önerisi
Dilerseniz sarımsaklı ve sirkeli sosla servis edebilirsiniz.