Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası tarifi: İşkembe Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İşkembe Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İşkembe Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. işkembe
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı (silme) tereyağı
  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta sarısı

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber

İşkembe Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İşkembeyi bembeyaz olana kadar iyice temizleyelim.
  • Daha sonra çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayalım.
  • Doğradığımız işkembeyi sirkeli suda 1 saat bekletelim.
  • Daha sonra işkembeyi düdüklü tencereye koyalım ve üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
  • Yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen işkembenin tanelerini ayırıp suyunu dökelim.
  • Ayrı bir tencerede tereyağ eritelim sonra un ve su ekleyip iyice karıştırıp pişirelim.
  • Kıvam koyulaşınca tekrar su ekleyelim.
  • Ayrı bir yerde limon suyu ve yumurta sarısını çırpalım.
  • Çorbanın içerisine önce işkembeyi ardından limonlu yumurta karışımını karıştıra karıştıra ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  • Son olarak üzerine dökeceğimiz sos için sirkenin içerisine sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve ayrı bir yerde de yağ eritip pul biberi kavuralım.
  • Çorbanın üzerine dökelim. Afiyet olsun.

İşkembe Çorbası tarifi için servis önerisi

Damak zevkinize göre sarımsak, sirke ve pul biber oranını arttırıp azaltarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025