İşkembe Çorbası Tarifi
İşkembe Çorbası tarifi: İşkembe Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İşkembe Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
İşkembe Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. işkembe
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı (silme) tereyağı
- 1 adet limon
- 1 adet yumurta sarısı
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı sirke
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
İşkembe Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İşkembeyi bembeyaz olana kadar iyice temizleyelim.
- Daha sonra çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayalım.
- Doğradığımız işkembeyi sirkeli suda 1 saat bekletelim.
- Daha sonra işkembeyi düdüklü tencereye koyalım ve üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
- Yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen işkembenin tanelerini ayırıp suyunu dökelim.
- Ayrı bir tencerede tereyağ eritelim sonra un ve su ekleyip iyice karıştırıp pişirelim.
- Kıvam koyulaşınca tekrar su ekleyelim.
- Ayrı bir yerde limon suyu ve yumurta sarısını çırpalım.
- Çorbanın içerisine önce işkembeyi ardından limonlu yumurta karışımını karıştıra karıştıra ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
- Son olarak üzerine dökeceğimiz sos için sirkenin içerisine sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve ayrı bir yerde de yağ eritip pul biberi kavuralım.
- Çorbanın üzerine dökelim. Afiyet olsun.
İşkembe Çorbası tarifi için servis önerisi
Damak zevkinize göre sarımsak, sirke ve pul biber oranını arttırıp azaltarak servis edebilirsiniz.