Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Isırgan Otu Çorbası Tarifi

Isırgan Otu Çorbası

Isırgan Otu Çorbası Tarifi

Isırgan Otu Çorbası tarifi: Isırgan Otu Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Isırgan Otu Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Isırgan Otu Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram ısırgan
  • 200 gram buğday (önceden ıslatılmış)
  • 1 kilogram yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Isırgan Otu Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Bol suda yıkanmış aşurelik buğdayı bir gün önceden suya basın. Büyük boy bir tencerede iki litre su ile birlikte yumuşayana kadar pişirin.
  • Yıkanmış ve çok ince doğranmış taze ısırgan yapraklarını pişmekte olan buğdaya ekleyin. Birlikte 30 dakika daha pişirin.
  • Yoğurt, un ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın. Pişmekte olan çorbaya hazırladığınız yoğurtlu karışımı sürekli karıştırarak ilave edin. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırma işlemini sürdürün.
  • Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis edin.

Isırgan Otu Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtalı ve yoğurtlu terbiye karışımını çorbanın suyuna ılıştıra ılıştıra katın ve yumurtanın kesilmemesi için çorbayı hızlıca karıştırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025