Isırgan Otu Çorbası Tarifi
Isırgan Otu Çorbası tarifi: Isırgan Otu Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Isırgan Otu Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Isırgan Otu Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet ısırgan otu
- 1 adet patates
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 600 mililitre sebze suyu
- 1 kase mısır
- 1/2 kase ince kıyılmış mor lahana
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 avuç borazan (trompet mantarı)
- 1 kase mantar
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 avuç taze nane yaprağı
Isırgan Otu Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kurutulmuş trompet mantarlarını sıcak suda bekletin. Piyazlık doğradığınız soğanları, zeytinyağı eklediğiniz tencerede soteleyin. İçine küp şeklinde doğradığınız patates ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Tuz, karabiber ve sebze suyunu ekleyip, kaynadıktan sonra altını kısıp, patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayıklayıp yıkadığınız ısırgan otunu, pişen çorbaya ekleyip kapağını kapatmadan 1-2 dakika pişirin.
- Tüm malzemeleri blenderdan geçirip tekrar tencerenize alın. Kıvamını biraz daha su ekleyerek ayarlayın. Tereyağı, Hindistan cevizi yağı ve muskat rendesini ekleyip düşük ısıda 5 dakika daha pişirin.
- Trompet mantarının suyunu süzüp kenara alın. Mantarları boylamasına, varsa mandolin yardımıyla incecik doğrayın. Kapya biberini de incecik jülyen kesin. Tüm malzemeleri tavada soteleyin. Mısırı suda haşlayın.
- Çorbayı kaselere servis ettikten sonra üzerini sotelenmiş mantarlar, mısır ve lahana ile süsleyip taze nane yaprakları ve hafif kavrulmuş susamla servis edin. Afiyet olsun.