İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi
İrmikten Ekmek Kadayıfı tarifi: İrmikten Ekmek Kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikten Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İrmikten Ekmek Kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı su
- 1 su bardağı şerbet (soğuk)
- 3-4 top kaymak
İrmikten Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
- İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Suyu ekleyip karıştırarak karışıma yedirin.
- Küçük boy tavayı soğuk tereyağı ve unla kaplayın. Harcı yarıya bölün ve iki farklı kek hazırlayın. Keklerin her iki tarafını da kısık ateşte, 20'şer dakika pişirin.
- Pişen keke, soğuk şerbeti dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra, soğuyan keklerden birinin üzerine kaymağı alın ve yayın. İkinciyi de üzerine yerleştirin. Toz antep fıstığı serperek dilimleyin ve servis edin.