Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi

İrmikten Ekmek Kadayıfı

İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi

İrmikten Ekmek Kadayıfı tarifi: İrmikten Ekmek Kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikten Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmikten Ekmek Kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 su bardağı şerbet (soğuk)
  • 3-4 top kaymak

İrmikten Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
  • İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Suyu ekleyip karıştırarak karışıma yedirin.
  • Küçük boy tavayı soğuk tereyağı ve unla kaplayın. Harcı yarıya bölün ve iki farklı kek hazırlayın. Keklerin her iki tarafını da kısık ateşte, 20'şer dakika pişirin.
  • Pişen keke, soğuk şerbeti dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra, soğuyan keklerden birinin üzerine kaymağı  alın ve yayın. İkinciyi de üzerine yerleştirin. Toz antep fıstığı serperek dilimleyin ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025