Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmikpare Tatlısı Tarifi

İrmikpare Tatlısı

İrmikpare Tatlısı Tarifi

İrmikpare Tatlısı tarifi: İrmikpare Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikpare Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmikpare Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 250 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 8 çay bardağı un

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

İç harcı için:

  • 1 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)
  • 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

  • 1 küçük boy kase irmik

İrmikpare Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk başta şerbetimizle başlıyoruz.
  • Şeker ve suyu tencereyi alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca limonumuzu damlatıyoruz.
  • 10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamurumuz için tüm malzemeleri ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz.
  • Fakat unumuzu ilk başta 2 çay bardağı ekleyelim. Malzemelerimiz biraz birbirini toparlayınca unumuzu eklemeye devam edelim.
  • Toplam 8 çay bardağı un kullandım.
  • Hamurumuz olunca 20-25 dakika dinlenmeye alıyoruz.
  • İç harcımız için cevizi, Hindistan cevizini ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım.
  • Hamuru içine hafif çukur olacak şekilde şekillendirip iç harcımızı koyalım ve yuvarlayalım. Üst tarafını irmiğe batıralım.
  • İsterseniz üstüne bıçakla çarpı işareti yapabilirsiniz. Fırında 25 dakika kadar pişiyoruz.
  • Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde üzerine döküp çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025