İrmikpare Tatlısı Tarifi
İrmikpare Tatlısı tarifi: İrmikpare Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikpare Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
İrmikpare Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram margarin
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 8 çay bardağı un
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 3-4 damla limon
İç harcı için:
- 1 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)
- 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
İrmikpare Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk başta şerbetimizle başlıyoruz.
- Şeker ve suyu tencereyi alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca limonumuzu damlatıyoruz.
- 10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz için tüm malzemeleri ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz.
- Fakat unumuzu ilk başta 2 çay bardağı ekleyelim. Malzemelerimiz biraz birbirini toparlayınca unumuzu eklemeye devam edelim.
- Toplam 8 çay bardağı un kullandım.
- Hamurumuz olunca 20-25 dakika dinlenmeye alıyoruz.
- İç harcımız için cevizi, Hindistan cevizini ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım.
- Hamuru içine hafif çukur olacak şekilde şekillendirip iç harcımızı koyalım ve yuvarlayalım. Üst tarafını irmiğe batıralım.
- İsterseniz üstüne bıçakla çarpı işareti yapabilirsiniz. Fırında 25 dakika kadar pişiyoruz.
- Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde üzerine döküp çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.