İrmikli Yulaflı Barlar Tarifi
İrmikli Yulaflı Barlar tarifi: İrmikli Yulaflı Barlar için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Yulaflı Barlar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
İrmikli Yulaflı Barlar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 1,5 su bardağı ince öğütülmüş yulaf
- 6 adet medine hurması (suda bekletilmiş)
- 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (eritilmiş)
- 1 yemek kaşığı bal
İrmikli Katman İçin:
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
Üzeri İçin:
- 100 gram bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
İrmikli Yulaflı Barlar tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için, yulaf, hurma, Hindistan cevizi yağı ve balı rondodan geçirin.
- Pişirme kağıdı serili küçük boy kare borcamın tabanına oturtacak şekilde pişirme kağıdını kesin ve hazırladığınız taban harcını borcama yayın.
- İrmik, süt ve rendelenmiş Hindistan cevizini koyulaşana dek pişirin.
- Hurmalı tabanın üzerine hazırladığınız irmikli karışımı ekleyin ve güzelce yayın.
- İrmikli katmanın üzeri kabuk tuttuktan sonra benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı da üzerine yayın ve borcamı tezgaha 1-2 kez vurarak üzerini pürüzsüzleştirin. 30 dakika serin bir yerde dinlendirin.
- Hazırladığınız barları dikdörtgen barlar olacak şekilde dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!