İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi
İrmikli Tavuk Göğsü tarifi: İrmikli Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
İrmikli Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Süslemek için:
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
İrmikli Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağa oturun.
- Sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana dek pişirin ve içine vanilyayı ilave edin.
- Islattığınız kare bir borcama hazırladığınız karışımı dökün ve oda ısısından soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp minimum 2 saat kadar dinlendirin.
- Dinlenme süresinin sonunda dolaptan alın ve dilimledikten sonra, toz antep fıstığı ile süsleyip servis edin.