Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi

İrmikli Tavuk Göğsü

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi

İrmikli Tavuk Göğsü tarifi: İrmikli Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmikli Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Süslemek için:

  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

İrmikli Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?

  • Vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağa oturun.
  • Sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana dek pişirin ve içine vanilyayı ilave edin.
  • Islattığınız kare bir borcama hazırladığınız karışımı dökün ve oda ısısından soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp minimum 2 saat kadar dinlendirin.
  • Dinlenme süresinin sonunda dolaptan alın ve dilimledikten sonra, toz antep fıstığı ile süsleyip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025