İrmikli Tatlı Tarifi
İrmikli Tatlı tarifi: İrmikli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
İrmikli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) irmik
- 2 - 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı
İrmikli Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve güzelce çırpın.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin. Spatula yardımıyla karıştırın.
- İrmiği de ekleyerek güzelce karıştırın. Son olarak limon kabuğu rendesini de ilave edin ve son kez karıştırın.
- Yağlanmış, unlanmış orta boy bir borcamın içerisine orta incelikte olacak şekilde kekinizi yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri güzelce kızarana kadar ortalama 25-30 dakika kadar pişirin.
- Ilık sütün içerisine vanilya ve toz şekeri ekleyin ve şekerin içerisinde erimesini sağlayın. Sütünüzü soğumaya bırakın.
- Fırından aldığınız kekin üzerine bıçak ya da çatal yardımıyla delikler açın ve hazırladığınız sütü üzerine gezdirin. Kekin sütü çekmesini bekleyin.
- Sütünü güzelce çektikten buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar dinlendirin. Çıkarıp üzerini Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
İrmikli Tatlı tarifi için servis önerisi
Üzerine kremalı bir kat daha yapabilir ya da badem, fındık içi gibi yemişlerle süsleyebilirsiniz.