İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi
İrmikli Sütlü Tatlı tarifi: İrmikli Sütlü Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Sütlü Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
İrmikli Sütlü Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Ganaj için:
- 1 kutu krema
- 160 gram bitter çikolata (ya da sütlü çikolata)
İrmikli Sütlü Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak 1 litre sütümüzü tenceremize alıyoruz ve hemen şekeri ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz.
- Ocağımızın üzerine alıyoruz ve kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladıktan hemen sonra 2 dakika daha ocakta tutmamız yeterli olacaktır.
- Sonrasında tenceremizi ocaktan alıyoruz ve en son olarak da içerisine bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve muhallebimizi borcama boşaltıyoruz. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırıyoruz.
- Ganaj için bir paket kremayı kabımıza alıyoruz ve ısıtıyoruz. Sıcakken 2 paket çikolatamızı içerisine koyuyor ve karıştırıyoruz.
- Ganajımız ve muhallebimiz soğuduktan sonra muhallebimizin üzerine ganajımızı döküyoruz ve buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
- Tatlımız soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.