İrmikli Perde Tatlısı Tarifi
İrmikli Perde Tatlısı tarifi: İrmikli Perde Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Perde Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İrmikli Perde Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet baklavalık yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ (yufkaları yağlamak için)
- 1 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ (sosu için)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı file badem
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Servis için:
- 2 yemek kaşığı kaymak ya da vanilyalı dondurma
İrmikli Perde Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayalım. Bir sos tavasında su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Baklavalık yufkalardan birini tezgaha serin ve sıvı yağ ile her yerini yağlayın.
- Üzerine her yerine eşit dağılacak şekilde irmik serpin ve bir ters bir düz, perde dalgası gibi katlayın.
- 10 adet baklava yufkası için bu işlemi tekrarlayın ve fırında pişirebileceğiniz ısıya dayanıklı bir tepsi veya kalıba yerleştirin.
- 180 derecede 10 dakika pişirin ve fırından çıkarın.
- Bi kasede yumurta, şeker, sıvı yağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın ve bu karışımı yufkaların üzerine dökün.
- File bademleri de üzerine serpiştirdikten sonra 10 dakika daha fırına verin.
- Pişen tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat dinlendirin.
- Kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun.