İrmikli Muska Baklava Tarifi
İrmikli Muska Baklava tarifi: İrmikli Muska Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Muska Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet küçük boy
İrmikli Muska Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon
İrmiği için:
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Baklava için:
- 20 adet baklavalık yufka
- 1 kase ceviz içi (ince çekilmiş) (fıstık veya fındık da olur)
- 1 paket margarin
Süsleme için:
- 1 kase ceviz içi (ince çekilmiş) (fıstık veya fındık da olur)
İrmikli Muska Baklava tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır. (Şerbet soğuk baklava sıcak buluşmalı)
- Baklavalık yufkalar 3 parmak kalınlığında kesilir. (Yufkanın kıvrım yerlerini kullanmamaya dikkat edelim.)
- Verilen malzemelerle irmiği de hazırlayalım.
- Bir yufka alınır eritilmiş margarinle yağlanır ve bir parça daha yufka daha üzerine konulup tekrar yağlanır.
- İçerine hazırlanan irmik harcından bir tatlı kaşığı ve isteğe göre seçilen fındık-fıstık-ceviz konulur muska şeklinde sarılır.
- Hepsi için tekrarlanır bu surum ve en son kalan margarin ile üzerilerinde kuru yer kalmayacak şekilde yağlanır.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
- Sıcağıyla soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Biraz dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servise çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.
İrmikli Muska Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Şerbet soğuk baklava sıcak olmalı.