İrmikli Lokum Tarifi
İrmikli Lokum tarifi: İrmikli Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Lokum nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
İrmikli Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 130 gram irmik (8 yemek kaşığı)
- 250 gram toz şeker (1,5 su bardağı)
- 600 ml. süt (3 su bardağı)
- 100 gram süt tozu (tepeleme 5 yemek kaşığı)
Servisi için:
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 30 adet fındık
İrmikli Lokum tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye irmik, toz şeker ve sütü koyun ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.
- Ocaktan aldığınız muhallebi karışımını soğuması için bir kenarda bekletin. Yaklaşık yarım saat sonra süt tozunu ilave edin ve karışım mikserle bütünleşene kadar 1-2 dakika çırpın.
- Tencerenin kapağını kapatıp muhallebiyi soğuması için buzdolabında iki saat kadar bekletin.
- Bir kaseye su koyun. Ellerinizi sık sık ıslatarak soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.
- İki ayrı tabağa rendelenmiş Hindistan cevizini paylaştırın. Tabaklardan birine tarçın ekleyin ve karıştırın. İrmik toplarının yarısını sadece Hindistan cevizine, diğer yarısını da Hindistan cevizi-tarçın karışımına bulayın.
- Servis tabağına aldığınız topların ortalarına birer fındık veya badem yerleştirin ve hafifçe bastırarak lokum şekli almasını sağlayın.
İrmikli Lokum tarifinin püf noktası nedir?
İrmikli lokumu; çekilmiş fıstık, file badem gibi çok çeşitli malzeme ile kaplayabilirsiniz. Ortasına kuru yemiş yerine çikolata ekleyebilirsiniz. Çikolatalı tercih ederseniz, karışımı rendelenmiş Hindistan cevizine buladıktan sonra parmağınızla ortasına bastırıp o boşluğa çikolatalı fındık kreması koyabilirsiniz.Muhallebi karışımına bir limon veya portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz.