İrmikli Kek Tarifi
İrmikli Kek tarifi: İrmikli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
İrmikli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
İrmikli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eklediğiniz yumurtaları mikser yardımıyla krema halini alana kadar karıştırın.
- Sütü küçük bir sos tenceresine alın. İrmiği katın ve kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Kekin farklılığı burada. İrmikler kek içinde de şişip, pişmeye devam edecek ancak öncesinde sıcak sütte biraz kabarmalarını sağlıyoruz. Karışımı soğuması için oda ısısında bekletin.
- Kek harcına zeytinyağı ve portakal suyu ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin.
- Rendelenmiş portakal kabuğu, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu katıp kıvam alana kadar çırpın.
- Soğuması için beklettiğiniz sütlü irmik karışımını kek hamuruna katıp bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın.
- Kek harcını tereyağı ile yağladığınız kek kalıbına aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Ağıza gelecek çıtır çıtır irmiklerin hissedileceği keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından ters çevirip çıkarttığınız keki dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
İrmikli Kek tarifinin püf noktası nedir?
İrmikleri süt ile kaynatmadan keki hazırlamak isterseniz; kek harcına ekleyeceğiniz süt miktarını 1/2 su bardağı kadar arttırabilirsiniz.Keke, portakal şekerlemesi ya da portakal reçeli ekleyebilirsiniz. Çok yakışacaktır.