Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmikli Haşhaşlı Muhallebi Tarifi

İrmikli Haşhaşlı Muhallebi

İrmikli Haşhaşlı Muhallebi Tarifi

İrmikli Haşhaşlı Muhallebi tarifi: İrmikli Haşhaşlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Haşhaşlı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmikli Haşhaşlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
  • 1 kutu çiğ krema
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı un (tepeleme)
  • 100 gram margarin

İrmikli Haşhaşlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencereye soğuk sütümüzü alalım içine toz şekeri de ilave edip el çırpıcısıyla iyice çırpalım.
  • Sonra sırasıyla yumurta sarısını, haşhaşı, irmiği, unu ve nişastayı ilave edip bir güzel çırpalım ve karışımı pürüzsüz hale getirilim.  Ocağa alalım orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.
  • Hafiften ısınmaya başladığında ateşi biraz daha kısalım ki dibi tutmasın. Koyulaşıp göz göz olmaya başladığında ocağın altını kapatıp bir on dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen muhallebimizin içine vanilyasını, kremasını ve margarinini ilave edip bir mikser yardımıyla iyice çırpalım. Sonra hafiften ıslattığımız kalıbımızın içine dökelim ve buzdolabında 5-6 saat bekletelim.
  • Düz bir tepsiye veya servis tabağına kalıbı ters düz ettiğimizde tatlımız kolayca çıkacaktır. Tatlımız yenmeye hazır! Afiyetler olsun.

İrmikli Haşhaşlı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Öncelikle sütte şekerin çok güzel bir şekilde çırpılarak eritilmesi, daha sonra yumurta sarısının bu ikisine tamamen karışması ve kısık ateşte pişirilmesi.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025