İrmikli Gül Tatlısı Tarifi
İrmikli Gül Tatlısı tarifi: İrmikli Gül Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Gül Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
İrmikli Gül Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı fındık (üzerini süslemek için)
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 damla limon suyu
İrmikli Gül Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Kaynarken 3 damla limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kısık ateşte bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Geniş bir karıştırma kabında yoğurt, sıvı yağ ve sirkeyi karıştırın.
- Ardından irmik, margarin, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamuru eşit iki parçaya ayırın. Bir tanesini yoğurma kabında bırakın.
- Yoğurma kabında kalan hamurun üzerine kakao ekleyip tekrar yoğurun.
- Hamurları teker teker unlanmış tezgahta dağılmayacak incelikte (yaklaşık 0,5 cm) açın ve çay bardağının ağzı ile yuvarlak olacak şekilde kesin.
- Kesildiğinde arta kalan hamurlara yine aynı işlemi uygulayın.
- Yuvarlakları bir kakaolu bir sade olacak şekilde, toplamda 4 adet hamuru art arda birbirlerine değecek şekilde dizin ve rulo şeklinde sarın.
- Rulonun tam ortasında yavaşça kesin ve kesilen tarafı altta kalacak şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
- Her bir tatlının ortasına fındık yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün ve 25 dakika kadar bu şekilde bekletin.
- Şerbeti çektikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.