İrmikli Fincan Lokumu Tarifi
İrmikli Fincan Lokumu tarifi: İrmikli Fincan Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Fincan Lokumu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İrmikli Fincan Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 700 ml. süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Bulamak için:
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
İrmikli Fincan Lokumu tarifi nasıl yapılır?
- İrmik, nişasta ve şekeri bir minik tencereye alıp güzelce karıştırın.
- Üzerine sütünü ilave ederek güzelce çırpın. Ocağa alıp karıştırarak pişirmeye başlayın. Göz göz olup kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.
- Hafif ıslatılmış fincanlara tatlınızı pay edin. Buzdolabında en az 2 saat, ideali 4 saat soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra dikkatli bir şekilde fincandan çıkararak dilim dilim kesip Hindistan cevizine bulayın.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!