Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmikli Fincan Lokumu Tarifi

İrmikli Fincan Lokumu

İrmikli Fincan Lokumu Tarifi

İrmikli Fincan Lokumu tarifi: İrmikli Fincan Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Fincan Lokumu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmikli Fincan Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 700 ml. süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Bulamak için:

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

İrmikli Fincan Lokumu tarifi nasıl yapılır?

  • İrmik, nişasta ve şekeri bir minik tencereye alıp güzelce karıştırın.
  • Üzerine sütünü ilave ederek güzelce çırpın. Ocağa alıp karıştırarak pişirmeye başlayın. Göz göz olup kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.
  • Hafif ıslatılmış fincanlara tatlınızı pay edin. Buzdolabında en az 2 saat, ideali 4 saat soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra dikkatli bir şekilde fincandan çıkararak dilim dilim kesip Hindistan cevizine bulayın.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025