İrmikli Çikolatalı Lokum Tarifi
İrmikli Çikolatalı Lokum tarifi: İrmikli Çikolatalı Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Çikolatalı Lokum nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
İrmikli Çikolatalı Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 9 yemek kaşığı  irmik
 - 8 yemek kaşığı  toz şeker
 - 4 su bardağı  süt
 - 1 yemek kaşığı  tereyağı
 - 1 paket  vanilya
 
Bulamak için:
- 1/2 su bardağı  hindistan cevizi
 
İç dolgusu için:
- 1/2 su bardağı  süt
 - 2 yemek kaşığı  toz hazır çikolata sosu
 
İrmikli Çikolatalı Lokum tarifi nasıl yapılır?
- Süt, toz şeker ve irmiği bir tencerede güzelce karıştırın ve ocağın altını açın.Sürekli karıştırarak göz göz kaynayana dek pişirin.
 - Piştikten sonra altını kapatın, tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve tereyağı tamamen eriyene dek karıştırın.
 - Tenceredeki tatlıyı oda ısısında soğumaya bırakın ve ardından buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar kıvam alması için dinlendirin.
 - Tatlı kıvam alırken siz de sür ve hazır toz çikolata sosunu karıştırıp, paketin üstünde yazdığı gibi pişirerek çikolata sosunu hazırlayın. Sos soğurken kabuk tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın.
 - Tatlıyı dolaptan alın ve ellerinizi her seferinde ıslatarak, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucunuzla yuvarlayın ve parmağınızla hafifçe bastırarak ortasına bir delik açın.
 - Hindistan cevizini yayvan bir kaba boşaltın ve hazırladığınız irmikli lokumları Hindistan cevizine güzelce bulayın ve bir servis tabağına alın.
 - Hazırladığınız ve oda ısısında soğumuş olan çikolata sosunu alın ve ortalarını doldurun.Dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun.