İrmikli Çikolatalı Lokum Tarifi
İrmikli Çikolatalı Lokum tarifi: İrmikli Çikolatalı Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? İrmikli Çikolatalı Lokum nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
İrmikli Çikolatalı Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 9 yemek kaşığı irmik
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Bulamak için:
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
İç dolgusu için:
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz hazır çikolata sosu
İrmikli Çikolatalı Lokum tarifi nasıl yapılır?
- Süt, toz şeker ve irmiği bir tencerede güzelce karıştırın ve ocağın altını açın.Sürekli karıştırarak göz göz kaynayana dek pişirin.
- Piştikten sonra altını kapatın, tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve tereyağı tamamen eriyene dek karıştırın.
- Tenceredeki tatlıyı oda ısısında soğumaya bırakın ve ardından buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar kıvam alması için dinlendirin.
- Tatlı kıvam alırken siz de sür ve hazır toz çikolata sosunu karıştırıp, paketin üstünde yazdığı gibi pişirerek çikolata sosunu hazırlayın. Sos soğurken kabuk tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın.
- Tatlıyı dolaptan alın ve ellerinizi her seferinde ıslatarak, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucunuzla yuvarlayın ve parmağınızla hafifçe bastırarak ortasına bir delik açın.
- Hindistan cevizini yayvan bir kaba boşaltın ve hazırladığınız irmikli lokumları Hindistan cevizine güzelce bulayın ve bir servis tabağına alın.
- Hazırladığınız ve oda ısısında soğumuş olan çikolata sosunu alın ve ortalarını doldurun.Dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun.