Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı tarifi: İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
  • Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamayna başlayana dek karıştırın.
  • Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
  • Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin. Hindistan cevizi ve ceviz içi de ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun!

İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Tatlıyı dibinin tutmaması için; sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025