İrmik Tatlısı Tarifi
İrmik Tatlısı tarifi: İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
- Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamayna başlayana dek karıştırın.
- Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
- Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
- Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin. Hindistan cevizi ve ceviz içi de ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun!
İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlıyı dibinin tutmaması için; sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin.